TEBA

Fransa’dan tarihi skor: 14-0

Spor

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri’nde Fransa, konuk ettiği Cebelitarık’ı 14-0 yenerek final biletini aldı.

EURO 2024 Elemeleri B Grubu 9. hafta mücadelesinde Fransa, turnuvada iddiası kalmayan Cebelitarık’ı ağırladı.

Nice kentindeki Allianz Riviera’da oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip tarihi bir skora imza attı.

Müsabakanın başından sonuna kadar oyun kontrolünü elinden bırakmayan Fransa, Cebelitarık’ı 14-0 mağlup etti.

Horozların gollerini, Santos (kendi kalesine), Thuram, Zaire-Emery, Mbappe (3), Clausse, Coman (2), Fofana, Rabiot, Dembele ve Giroud (2) kaydetti.

Konuk takımda 3. dakikada kendi kalesine gol atarak maçtaki gol perdesini açan Ethan Santos, 18. dakikada VAR incelemesi sonucu kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

 

 

 

17 yaşındaki Fransız futbolcu Warren Zaire-Emery, milli formayla çıktığı ilk resmi maçında ağları havalandırdı. Takımının üçüncü golünü kaydeden Zaire-Emery, golden 4 dakika sonra sakatlanarak oyundan çıktı.

 

 

 

Kylian Mbappe'nin "hat-trick" yaptığı, Kingsley Coman ile Oliver Giroud'nun ikişer kez ağları sarstığı maçta elde edilen skor, organizasyon tarihinin en farklı galibiyeti olarak tarihe geçti. Önceki rekor, San Marino'yu 13-0 mağlup eden Almanya'ya aitti.

Bu galibiyetle, B Grubu'nda 7'de 7 yaparak 21 puanla zirvede yer alan Fransa, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nın elemelerinde 14 gole imza atan tek Avrupa takımı konumuna geldi. idier Deschamps’ın öğrencileri böylelikle, finallere kalmayı garantiledi.

Fransa, milli takım tarihinin de en farklı galibiyetini elde etti.

7 maçta da hiç gol atamayarak sıfır çeken Cebelitarık ise son sırada kaldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.