TEBA

Eski Juventus başkanına 16 ay hak mahrumiyeti cezası

Spor

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Spor Mahkemesi, Serie A ekibi eski Juventus Başkanı Andrea Agnelli'ye başkanlığı döneminde futbolcu maaş ödemelerinde kulübünde tespit edilen usulsüzlükler dolayısıyla 16 ay hak mahrumiyeti ve para cezası verdi.

Juventus Kulübünün adının geçtiği haksız sermaye kazancı ve futbolcu transfer değerlerini olduğundan farklı göstermeye dair mali yolsuzluk soruşturmasında ismi sorumluların arasında yer aldığı gerekçesiyle daha önce 24 ay men cezası verilen eski Kulüp Başkanı Agnelli'ye futbolcu maaş ödemelerindeki usulsüzlükle ilgili dosyadan da ayrıca ceza uygulandı.

FIGC'den yapılan yazılı açıklamada, Juventus'ta futbolcuların maaş hareketlerinin, oyuncu menajerleriyle ilişkilerin ve diğer kulüplerle kurulan ortaklıkların spor disiplin kurallarına aykırılığı sebebiyle eski Kulüp Başkanı Agnelli'ye 16 ay hak mahrumiyeti ve 60 bin avro para cezası verildiği bildirildi.

Diğer yandan, İtalyan basınındaki bazı haberlerde Juventus'un UEFA'nın yürüttüğü soruşturmadan ceza almamak için bu yıl UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılma hakkından feragat edebileceği belirtildi.

 

 

Futbolcu maaş ödemelerine dair usulsüzlükler ayrıca soruşturuluyor

FIGC, ayrıca ocak ayında Juventus'un 2019-2021 sezonundaki futbolcu maaş ödemeleri için de ayrı bir soruşturma başlatmıştı.

Siyah-beyazlı takım, bu soruşturmadan sportif açıdan ceza almamak amacıyla FIGC ile hızlı yargılama hususunda anlaşmaya gitmiş ve 30 Mayıs'ta 718 bin 240 avroluk para cezasını ödemeyi kabul etmişti. Eski Başkan Agnelli ise hızlı yargılamayı kabul etmemişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.