TEBA

Eljif Elmas: Napoli'de başarılıydım

Spor

Leipzig’in Kuzey Makedonyalı orta saha oyuncusu Eljif Elmas, eski takımı Napoli’den forma şansı bulamadığı için ayrıldığını söyledi.

Almanya Bundesliga ekibi RB Leipzig’de forma giyen deneyimli futbolcu Eljif Elmas, Kuzey Makedonya Milli Takımı'nın hazırlık maçları için geldiği Türkiye’nin Antalya şehrinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

33 yıl sonra Serie A şampiyonluğu yaşayan Napoli’nin kadrosunda yer alan Elmas, İtalyan ekibinde başarılı bir sezon geçirdiğini ifade etti.

Takımın gole katkı sağlayan üçüncü futbolcusu olduğunu vurgulayan Elmas, “Napoli'de bazen yedek de olsam başarılı bir dönem geçirdim. Osimhen ve Khvicha'nın ardından en çok asist yapan ve gol atan üçüncü oyuncuydum. Bu anlamda başarılıydım. Napoli'de 33 yıl aradan sonra şampiyonluk sevincine ortak oldum. Bu Juventus'un ve Inter'in kazandığı şampiyonluklara benzemez, daha değerliydi. Napoli her sene şampiyon olmuyor çünkü. İyi bir dönem geçirdim. İtalya Kupası'nı da aldık. Yaklaşık 200 maçta forma giymişim." diye konuştu.

Napoli’de forma şansı bulamadığı için Alman ekibi Leipzig’e gittiğini söyleyen 24 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"İtalya’ya 19 yaşımda gittim ve 24 yaşına kadar oradaydım. Artık değişmenin vakti geldi diye düşündüm. Sürekli 11'de forma giyebileceğim bir takım olsun istedim. O yüzden Leipzig'i seçtim. Leipzig genç oyunculara şans tanıyan bir ekip. Şimdi Alman futboluna adapte oluyorum. Seneye tam formunda bir Eljif Elmas izleyebilirsiniz." diye konuştu.

Bir dönem Türkiye’de Fenerbahçe forması giyen Elmas, Türkiye ile gönül bağının hiç kopmadığını ve bu sezon şampiyonluğun iddialı ekibi olan sarı-lacivertlilerin şampiyonluğa ulaşmasını yürekten istediğini belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.