TEBA

Dallas'ı penaltılarda deviren Messili Inter Miami çeyrek finalde

Spor

2023 Ligler Kupası son 16 turu mücadelesinde Inter Miami, normal ve uzatma dakikaları 4-4 berabere biten maçta Dallas’ı penaltılarda 5-3 yenerek turladı.

Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) tarafından düzenlenen ve ABD'nin ev sahipliği yaptığı 2023 Ligler Kupası son 16 turunda ülkenin takımları Inter Miami ile Dallas karşı karşıya geldi.

Frisco kentindeki Toyota Stadı’nda oynanan müsabaka adeta gol düellosuna sahne oldu.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi, ağları havalandırarak gol perdesini açtı ve Inter öne geçti.

İlk yarının sonlarına doğru baskısını arttıran Dallas, 37’de Quignon ile skoru eşitlerken, 45. dakikada da Kamungo’nun golüyle öne geçerek derve arasına 2-1 üstün girdi.

İkinci yarıda taraflar birbirini gol yağmuruna tuttu. Dallas, 63’te Alan Velasco’nun golüyle farkı 2’ye çıkardı. Bu golden 2 dakika sonra 65’te Miami temsilcisi, Cremaschi ile farkı tekrar 1’e indirdi.

68. dakikada Interli Taylor, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve Dallas’ı 4-2 öne geçiren golü attı.

Müsabakanın son dakikalarında Inter Miami oyun kontrolünü eline aldı. 80. dakikada Dallaslı Marco Farfan kendi kalesine gol atarak farkı 1’e indirdi. Karşılaşmada son sözü Messi söyledi. Arjantinli yıldız, maçta gol perdesini açtığı gibi, 85. dakikada da rakip fileleri sarsarak perdeyi kapattı ve skor 4-4 oldu.

Maçta normal süre 4-4’lük eşitlikle sona erince, uzatmalara gidildi. Uzatma bölümünde de skor değişmedi ve maç penaltılara kaldı.

Gerardo Martino’nun öğrencileri, penaltılarda Dallas’a 5-3 üstünlük kurarak adını çeyrek finale yazdırdı.

 

 

 

Messi'den 4 maçta 7 gol

Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi, Inter Miami formasıyla turnuvada çıktığı 4 resmi maçta 7. golünü kaydetti.

36 yaşındaki yıldız, ilk maçta takımını galibiyete taşıyan golü atarken, sonraki 3 maçta da 2'şer gol atarak gol sayısını 7'ye çıkardı. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.