TEBA

“Daha büyük bir hedefe ulaşacağım”

Spor

Genç dövüşçü Ala Salihi, küçük yaşlarda kardeşiyle başladığı tekvandoda büyük zaferler hedefliyor.

Annesinin kendisini yönlendirmesiyle küçük yaşta tekvandoya başlayan Ala Salihi, TEBA’ya yaptığı açıklamasında, bu alanda kendini geliştirmeye devam ettiğini ve yeni hedefleri olduğunu söyledi.

Üniversitede biyoloji bölümü öğrencisi olan Ala Salihi, 2010 yılında annesinin teşvik etmesiyle tekvandoya başlayarak zamanla Kerkük’te isminden söz ettirdi. Ala, erkek kardeşiyle birlikte tekvando kursuna yazıldığı zamanlarda kulüpteki tek kız olarak başladığı dövüş sporlarında kendini geliştirmeye devam ediyor.

 

 

Ülke şartlarında kendini korumak için tekvandoya yazıldığına dikkat çeken Ala, başlangıç sürecini şöyle anlattı:

“Annem tekvandoyu çok sevdiği için beni bu spora yönlendirdi ve ben de yaşadığımız bölgenin koşullarında kendimi savunabilmek için başladım. Elbette ilk zamanlardan şimdiye dek zorlandığım pek çok konu oldu, onlardan biri de tekvandonun yalnızca erkeklere uygun bir spor olduğunu düşünenlere karşı mücadele etmemdi. Ailemin desteğiyle tüm bu önyargıları kırarak üstesinden gelmeyi başardım. Özellikle de değerli antrenörüm Timur Gökkaya ile öğrencileri ailemden sonra benim en büyük destekçim oldu.”

 

 

Ala Salihi, tekvando ile geçirdiği birkaç senenin ardından yakın akrabaları olan kızları da bu spora kazandırdığını ifade etti. Bu adımın ardından hocası Timur Gökkaya ile kızlar için başka bir bölüm açmak istediklerini vurgulayan Ala, “Birçok kızın bu spora ilgisi olduğunu fark edince hocama böyle bir bölüme ihityacımız olduğunu önerdim. Sonrasında da bizim için ikinci bir aşama başladı.” diye konuştu.

13 senelik tekvando kariyerinde başta Kerkük’teki turnuvalar olmak üzere, Irak genelindeki şampiyonalar ve Lübnan’daki Dünya Şampiyonası’na da katılım gösteren 19 yaşındaki sporcu, sayısız başarı ve derece sahibi oldu.

 

 

İleriye dönük hedeflerine de değinen Ala Salihi, önüne çıkan tüm fırsatları değerlendirdiğini ve daha nice başarılara imza atmak için çalıştığını dile getirdi.

 

 

Belirlediği hedeflere ulaşacağı konusunda kendine güvendiğini söyleyen Ala, sözlerini şöyle tamamladı:

“Önüme çıkan tüm fırsatlardan yararlanıp daha büyük hedeflere ulaşacağım. Yine birçok zorlukla karşılaşacağımı biliyorum ancak bunların üstesinden geleceğim konusunda da kendime inancım tam. İçimdeki hırs, kariyerimde ilerlememi, tüm hedeflerime ulaşmamı ve hiçbir olumsuzluktan etkilemeden sorunları aşmamı sağlıyor. Yeteneklerime güveniyorum ve Allah'ın izniyle son nefesime kadar yoluma devam edeceğim.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.