TEBA

Busquets, Barcelona’ya veda etti

Spor

İspanya La Liga devi Barcelona’nın yıldız oyuncusu Sergio Busquets, Camp Nou’da düzenlenen bir törenle Katalan ekibine veda etti.

La Liga’da sezonun bitimine haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden Barcelona’da ayrılık yaşandı. Bordo-lacivertliler, sezon sonunda takımdan ayrılacağı duyurulan orta saha oyuncusu Sergio Busquets için Camp Nou Stadı’nda veda töreni düzenledi.

Törene Barcelona Başkanı Joan Laporta ve teknik direktör Xavi başta olmak üzere, takımın eski kaptanları Carles Puyol ve Gerard Pique, Barcelonalı futbolcular Robert Lewandowski, Ousmane Dembele, Ansu Fati ve kaleci Marc-Andre ter Stegen de katıldı.

 

 

 

Katalan takımının eski yıldızı Arjantinli futbolcu Lionel Messi de, veda organizasyonuna video konferans yöntemiyle katılarak eski takım arkadaşı yalnız bırakmadı.

 

 

 

Barcelona Teknik Direktörü Xavi, Busquets’i 1 yıl daha oynaması için ikna etmeye çalışmış, ancak ekonomik sıkıntılar yaşayan kulübün 34 yaşındaki İspanyol yıldıza tatmin edici bir rakam götürememesi nedeniyle başarısız olmuştu.

15 yıldır Barcelona forması giyen oyuncusu Sergio Busquets, takımla çıktığı 700’den fazla müsabakada 31 kupa şampiyonluğu yaşadı. Busquets, Katalan ekibiyle 8 La Liga, 7'şer İspanya Kral Kupası ve İspanya Süper Kupa, 3'er kez de UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferine ulaştı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.