TEBA

Berabere biten maçların ardından FIFA'dan yeni karar

Spor

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda oynanan birçok karşılaşmanın berabere bitmesinin ardından FIFA'dan kurallarını baştan yazdıracak ilginç bir fikir ortaya atıldı.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda oynanan birçok karşılaşmanın berabere bitmesinin ardından FIFA'dan kurallarını baştan yazdıracak ilginç bir fikir ortaya atıldı. Grupta oynanan karşılaşmaların, berabere bitmesi durumunda direkt olarak penaltı atışlarına gidilmesi düşünülüyor.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası, herkesin beklediği gibi heyecanlı geçmiyor. İzleyene zevk vermeyen ve çoğunlukla berabere biten maçlardan sonra FIFA ilginç bir karara imza attı.

Berabere biten maçlar direkt penaltılara

90 dakikasının eşitlikle sona erdiği tüm maçları direkt olarak penaltılara götürmek isteyen FIFA'nın bu fikri kulislerde dolaşıyor. İzleyenlerin keyfini arttırıp daha çok kişiye ulaşmak isteyen FIFA'nın bu kuralı 2026 Dünya Kupası'nda getirmesi bekleniyor.

2026 Dünya Kupası'nda uygulanmayı düşünülen bu kuralın olumlu sonuçlanması halinde ülkelerin lig maçlarında da uygulanabileceği ifade edildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.