TEBA

Basra'da halk milli takımı için stadyuma akın etti

Spor

Irak'ın ev sahipliğinde düzenlenen 25'inci Körfez Ulusları Kupası’nın final maçı bu akşam Irak ve Umman milli takımları arasında oynanacak.

Irak'ın ev sahipliğinde düzenlenen 25'inci Körfez Ulusları Kupası’nın final maçı bu akşam Irak ve Umman milli takımları arasında oynanacak.

Uluslararası Basra Stadyumu'nda yapılacak olan karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.

Palmiye ağacının gövdesinden esinlenilerek tasarlanan Basra Stadyumu 65 bin seyirci kapasiteli ancak binlerce kişi sabahın erken saatlerine stadyuma doğru ilerledi. Yolların kapandığı stadyumun etrafında on binlerce Iraklı taraftar milli takımı yalnız bırakmamaya kararlı.

Basra kentinde düzenlenen "Arap Körfezi Kupası" çerçevesinde Irak ve Katar milli futbol takımları yarı finalde karşılaşmıştı. Maçta rakibini 2-1 yenen Irak ekibi, finale yükseldi.

Irak'ın, 44 yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yaptığı organizasyona; Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt, Bahreyn ve Yemen milli takımları katıldı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Basra’da 6 Ocak'ta gerçekleştirilen kupanın açılışı törenindeki konuşmasında, bunun bir kupa ya da futbol organizasyonundan ziyade "kardeşlik ve dayanışma" şöleni olduğunu belirterek, "Basra tüm Körfez ve Arap gençlerimizin evidir. Yıllar sonra Irak kendi dost ve kardeşlerini burada kucaklamaktan mutluluk duyuyor." demişti.

İranlı yetkililer, kendilerinin "Fars Körfezi" olarak adlandırdığı yer için organizasyonda “Arap Körfezi” ifadesinin kullanılmasına tepki göstermişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.