TEBA

9 gollü maçta zafer Lyon’un!

Spor

Fransa Ligue 1’de Lyon, 4-1 geriye düştüğü maçta Montpellier’i son saniyede bulduğu golle 5-4 mağlup etti.

Ligue 1’in 34. haftasında Olimpik Lyon, evinde Montpellier’i konuk etti.

Groupama Stadı’ndaki kıran kırana geçen mücadele gol düellosuna sahne oldu.

Karşılaşmanın 31. dakikasında ev sahibi ekip, Alexandre Lacazette’in golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden 9 dakika sonra sahneye çıkan Elye Wahi, 40 ve 41. dakikalarda attığı gollerle Montpellier’i 2-1 öne geçirdi.

İlk devre konuk takımın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Oyun temposunun iyice yükseldiği ikinci yarıya hızlı başlayan Montpellier’de Wahi tekrar sahne alarak 53 (p) ve 55. dakikalarda rakip ağları sarstı. Skoru 4-1’e getiren Wahi, böylelikle kendisinin ve takımının adına 4. golleri kaydetti.

Lyon’dan bu gollere yanıt gecikmedi ve Fransız yıldızı Lacazette’in 59’da fileleri sarsmasıyla farkı 2’ye indirdi. Mavi-beyazlılar, 70’te Lovren ile durumu 4-3’e getirdi.

Müsabakanın sonlarına doğru baskısını arttıran Olimpik Lyon, 82’de Lacazette ile durumu eşitledi. Tecrübeli golcü, 90+10. dakikada penaltıdan bulduğu golle maçtaki son sözü söyledi ve Lyon sahadan 5-4 galip ayrıldı.

Lacazette ve Wahi’nin döreder gol kaydettiği maçta muhteşem bir geri dönüşe imza atan Lyon, bu galibiyetle puanını 56’ya yükselterek Avrupa kupalarına katılma umudunu sürdürdü.

Rakibi karşısında yakaladığı skor avantajını koruyamayarak galibiyeti son saniyede kaybeden Montpellier ise 43 puanda kaldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.