TEBA

7 gollü maçta kazanan Fenerbahçe

Spor

Türkiye Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe, 7 golün atıldığı mücadelede Fatih Karagümrük’ü 90+5’te Michy Batshuayi’nin golüyle 5-4 mağlup etti.

Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe, evinde Andrea Pirlo’nun takımı Vavacars Fatih Karagümrük’ü ağırladı.

Ülker Stadı’nda oynanan müsabakada adeta gol yağmuru yaşandı.

Maçın henüz 9. dakikasında sarı-lacivertliler, Crespo’nun golüyle öne geçti. Bu golden 7 dakika sonra konuk takım penaltı kazandı ve 16. dakikada Borini, penaltıyı gole çevirerek skora dengeyi getirdi. Çekişmeli geçen mücadelede Karagümrük, 24’te Kouassi ile öne geçse de sevinci uzun sürmedi ve ev sahibi ekip 28’de Enner Valencia ile tekrar dengeyi sağladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 berabere tamamlandı.

İkinci devresinde de temponun düşmediği maçta Kanarya penaltı kazandı. Topun başına geçen Valencia, 62. dakikada fileleri sarsarak kendisinin 2. takımının 3. golünü attı ve Fenerbahçe yeniden öne geçti. Kırmızı-siyahlı takımdan bu gole yanıt gecikmedi ve Borini’nin 66’da kaydettiği golle skora tekrar dengeyi getirdi.

Adeta gol şovuna sahne olan maçta earı-lacivertli takım bir penaltı daha kazandı ve topun başına yine Valencia geçti. 73. dakikada penaltıyı gole çeviren 32 yaşındaki Ekvatorlu golcü, hat-trick yaptı ve Fenerbahçe durumu 4-3’e getirdi.

Pirlo’nun öğrencileri rakibine baskısını arttırarak 83’te Burak Kapacak ile golü buldu ve maça yeniden denge geldi.

Son dakikalarında nefeslerin tutulduğu müsabakanın 90+5. dakikasında rakip ağları havalandıran sarı-lacivertlilerin yeni transferi Michy Batshuayi, gol perdesini kapattı ve Fenerbahçe mücadeleyi 5-4 kazandı.

3 penaltının verildiği ve 7 golün atıldığı karşılaşmadan galip ayrılan Jorge Jesus’un takımı, son 4 maçta 3. kez galip geldi.

Bu sonuçla puanını 17’ye çıkaran Sarı Kanarya, ligde 4. sırada yer aldı. Son dakikalarda yıkılan ve evine eli boş dönen Fatih Karagümrük ise 6 puanla 17. sırada kaldı.

Süper Lig’de oynanan diğer karşılaşmalarda Atakaş Hatayspor sahasında Corendon Alanyaspor’u 1-0 yenerken, HangiKredi Ümraniyespor ile Yukatel Kayserispor maçı ise 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.