TEBA

Kanser teşhisi için radyoaktif ilaç üretildi

Sağlık

İran uranyumu dönüştürerek kanser teşhisinde kullanılan radyoaktif ilaç ürettiğini duyurdu.

İran, yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyumun bir kısmını dönüştürerek, kanser hastalıklarının teşhisi ve tedavisi için kullanılan radyofarmasötikler ürettiğini bildirdi.

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, ülkesinin nükleer programıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nükleer teknolojinin çeşitli boyutları olduğuna dikkati çeken İslami, "Halkımızın sağlığı bizim için çok önemli ve nükleer bilimlerden faydalanarak kanser ve benzeri hastalıkları en az komplikasyon ve azami etkiyle tedavi edebilecek koşulları oluşturmalıyız. Bu doğrultuda kanser tedavisine yönelik tamamen yerli radyofarmasötikler üretilmiş ve laboratuvar testleri tamamlanmıştır." dedi.

İslami, üretilen radyoaktif ilaçlar için Sağlık Bakanlığından izin alınacağını ve daha sonra klinik aşamasına girileceğini aktardı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), 17 Mart'ta üye ülkelere gönderdiği raporda, İran'ın yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyumu tıbbi amaçlar için kullanılan bir izotop üretimi için dönüştürmeye başladığını duyurmuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.