TEBA

"Hemorajik ateş"ten yaşanan can kaybı sayısı açıklandı

Sağlık

Irak’ta "kanamalı" olarak bilinen "Hemorajik ateş" nedeniyle ocak ayından bu yana 7 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Irak’ta "kanamalı" olarak bilinen "Hemorajik ateş" nedeniyle ocak ayından bu yana 7 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir, Irak Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, ocak ayından bu yana Irak’ta 23 Hemorajik ateş vakasına rastlandığını ve virüse yakalanan 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

En fazla vakanın Zikar’da görüldüğünü aktaran Sözcü Bedir, “Yılın ilk ayından bu yana Zikar’da 10 kişide Hemorajik ateş vakasına rastlandı, 3 kişi de virüsten yaşamını yitirdi.” dedi.

Irak Sağlık Bakanlığı, 31 Mayıs 2022'de 100 Hemorajik ateş vakasına rastlandığını bunlardan 20’sinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı 26 Temmuz 2021'de "kanamalı" olarak bilinen "Hemorajik ateş" nedeniyle ilk can kaybının yaşandığını bildirdi.

"Kanamalı" olarak bilinen "Hemorajik ateş", hayvanlardan insanlara ve daha sonra insandan insana bulaşan bir hastalıktır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.