TEBA

Hastalık yayılmaya devam ediyor: Süleymaniye'de de görüldü

Sağlık

Süleymaniye Sağlık Genel Müdürlüğü kentte, kanamalı olarak bilinen Hemorajik ateş vakasının tespit edildiğini duyurdu.

Süleymaniye Sağlık Genel Müdürü Sabah Havrami, düzenlediği basın toplantısında, “Hemorajik ateş yakalandığından şüphelendiğimiz hastalardan birinin testi pozitif çıktı ve virüs taşıyor.” dedi.

Hastalığa yakalanan kişinin Çwarqwrna bölgesinde yaşayan 45 yaşında bir kadın olduğunu belirten Havrami, hastanın ailesinin hayvancılıkla uğraştığını bildirdi.

Hastanın temas ettiği herkesin takip altında olduğunu kaydeden Havrami, hastanın tüm yakınlarına test yapıldığını ve sonuçlarının temiz olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Hastanın sağlık durumu hakkında bilgi veren Havrami, şu ifadeleri kullandı:

“Hemorajik ateşinin birkaç evresini atlatıp kanayacak duruma gelmesine rağmen hasta için gerekli tüm önlemler alındı, ancak şu anda sağlığı stabil ve yakın tıbbi gözetim altında.”

Hemorajik ateşe yakalandığından şüphelenilen hastalardan test alındığını vurgulayan Havrami, testler sonuçlanana kadar hastaların gözetim altında olacağı ve diğer hastalardan uzak tutulacağını belirtti.

Havrami, “Bahsettiğimiz tedavi virüsler için kullanılıyor ve hastalığa kesin çözüm değil, bu tedaviyi alan hastanın fayda görüp iyileşmesi şart değil.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.