TEBA

Bakan Husnavi'den "Hemorajik ateş" açıklaması

Sağlık

Irak Sağlık Bakanı Salih Husnavi, kanamalı olarak bilinen Hemorajik ateş hastalığının bilinenden daha az riskleri olduğunu söyledi.

Irak Sağlık Bakanı Salih Husnavi, kanamalı olarak bilinen Hemorajik ateş hastalığının bilinenden daha az riskleri olduğunu söyledi.

Husnavi, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Irak genelinde görülen Hemorajik ateş vakalarına değindi.

Hemorajik ateş vakalarının kontrol altında olduğunu ve hastalığının bilinenden daha az riskleri olduğunu belirten Husnavi, vakaların bilimsel ve tıbbi düzenlemelere göre tedavi edildiğini aktardı.

Tarım Bakanlığının hayvan yetiştiricileri için yayınladığı prosedürlere uyulmasının çok önemli olduğunu kaydeden Husnavi, kasaplardan Tarım Bakanlığının yönergelerine uymalarını isteyerek vatandaşlara, eti iyice yıkamaları ve güzelce pişirmeleri çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyif Bedir de daha önce yaptığı açıklamada, Zikar’da 40 vakanın kaydedildiğini ve altı hastanın yaşamını yitirdiğini belirtti.

Zikar ilinin vaka sayısında ilk sırada geldiğini belirten Bedir, “İstatistiklere göre Basra 22 vaka ve 3 ölümle ikinci, Müsenna ili 11 vaka ve 3 ölümle üçüncü sırada yer aldı.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.