TEBA

Taliban liderinden "cihat yasağı"

Ortadoğu

2021'den bu yana Afganistan’ı yöneten Taliban'dan yeni bir adım geldi. Taliban lideri Hibetullah Ahundzade, Afganistan dışında yürütülen faaliyetlerin "cihat olarak tanımlanmaması" talimatı verdi. Taliban militanlarının yurt dışında eylem yapmasını yasakladı.

Taliban lideri Hibetullah Ahundzade, grubun "cihat" yaklaşımını değiştirdi. CNNTÜRK’te yer alan habere göre, Ahundzade, Taliban militanlarını yurt dışında saldırı düzenlememeleri konusunda uyardı. Afganistan dışında eylem yapılmasını yasakladı.

Kararı, Taliban’ın Savunma Bakanı Yakup Mücahid duyurdu. Artık Afganistan dışında yürütülen eylemlerin, Ahundzade’nin talimatıyla “cihat olarak tanımlanmayacağı” açıklamasını yaptı.

Mücahid, “Birisi cihat amacıyla Afganistan’ın dışına çıkarsa, buna cihat denmeyecek” dedi. “Eğer emir, mücahitlerin savaşa gitmesini engelliyorsa ve onlar yine de bunu yapıyorlarsa bu cihat değil savaştır” diye ekledi.

Son dönemde Pakistan’da bir dizi intihar saldırısı düzenlenmiş, İslamabad, saldırıları üstlenen terör örgütü DEAŞ'ın Pakistan sınırını geçmek için Afganlardan yardım aldığını iddia etmişti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, teröristlerin komşu ülkedeki sığınaklarından faaliyet yürüttüğünü ortaya atmıştı.

Öte yandan Taliban, Afganistan topraklarının terör örgütleri tarafından diğer ülkelere saldırı düzenlemek için kullanılmasına izin vermediklerini savunuyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.