TEBA

Riyad: İsrail ile normalleşme Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün

Ortadoğu

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, ülkesi ile İsrail arasında normalleşmenin ancak Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, ülkesi ile İsrail arasında normalleşmenin ancak Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından, Bin Ferhan'ın Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında İsviçre'nin Davos kasabasında ülkesinin İsrail'le normalleşme konusuna dair değerlendirmesi paylaşıldı.

Bakan Bin Ferhan, "Normalleşme ve gerçek istikrar ancak Filistinlilere umut vermekle olur, bu da onlara devlet vermeyi gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

Bin Ferhan, Davos'taki Orta Doğu konulu bir panelde de iki devletli çözümün önemine binaen şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu çözümün hem onların (İsrail) hem bölgenin menfaatine olduğunu anlayacaklarına inanıyorum ve Filistin meselesinin çözümü için ciddi bir şekilde çalışmaları gerektiğini düşünüyorum. 

Eğer Filistinlilere bağımsız bir devlet kurma imkanı veren barışçıl bir çözüme ulaşabilirsek, Orta Doğu'nun üzerinden büyük bir yükü kaldırabiliriz ve biz, bu duruma öncelik veriyoruz."

Öte yandan İsrail hükümeti basın ofisinden dün yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın "İran'ın nükleer programı ve İsrail'in Suudi Arabistan'la normalleşmesi" konularını görüştükleri belirtilmişti.

AA

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.