TEBA

Reşid ile Reisi, ikili ilişkileri görüştü

Ortadoğu

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Tahran ziyareti kapsamında İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi ile bir araya geldi.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Tahran ziyareti kapsamında İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki ilişkiler, su dosyası ve bölgesel konuların ele alındığı toplantının ardından, Reşid ile Reisi ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Reşid, davet için İran Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederek, Irak ile İran arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yaptıklarını söyledi.

“Bağdat-Tahran ilişkileri sadece devlet ilişkileri değil, daha birçok alanda ortak coğrafya ve tarihimiz olduğu kadar ticari ve sosyal ilişkilerimiz de var.” diyen Reşid, iki ülke arasında sahip olunan ilişkilerin değişmeyeceğini belirtti.

İran’ın tüm zor koşullarında Irak’a yardım ettiğini belirten Reşid, “İran, bazılarının kaynağı İran olan Dicle ve Fırat nehirleri seviyesinde Irak suyunu izlemesi de dahil olmak üzere mevcut sorunları koordine etmek ve çözmek için çalışmalı ayrıca uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede koordineli çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Reisi ise Cumhurbaşkanı Reşid başkanlığındaki heyetin İran ziyaretinin ikili ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir nokta olduğunu söyleyen “Tüm farklı alanlardaki bölgesel ve uluslararası çıkarlarımız, birbirimizle birlikte olmamızı ve birbirimizi anlamaya devam etmemizi gerektiriyor.” dedi.

Reisi’nin daveti üzerine bugün İran’a giden Cumhurbaşkanı Reşid, Tahran’daki Mehrabad Uluslararası Havalimanında İran Ekonomi ve Maliye Bakanı İhsan Handuzi tarafından karşılandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.