TEBA

Katar'dan Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınlarına ilişkin açıklama

Ortadoğu

Katar, Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Müslümanları provoke ettiğini bildirdi.

Katar, Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Müslümanları provoke ettiğini bildirdi.

İsrail'de 9 Ekim Pazar günü başlayıp bir hafta sürecek "Sukot (Çardaklar) Bayramı"nı bahane eden yerleşimciler, Mescid-i Aksa baskınlarına devam ediyor.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, yerleşimcilerin, İsrail polisinin koruması altında Aksa'ya baskın düzenleyerek ayin yapması kınandı.

Açıklamada, bu baskınların uluslararası hukukun ihlali olduğu ve dünyadaki tüm Müslümanların duygularını provoke ettiği kaydedildi.

"Mescid-i Aksa'ya yönelik tehlikeli ihlallere ve provokatif eylemlere devam edilmesi, İsrail'in, çatışmayı dini bir savaşa dönüştürmek istediğini gösteriyor." ifadesine yer verilen açıklamada, uluslararası camianın Kudüs ve buradaki kutsal mekanlarla ilgili hukuki ve ahlaki sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Katar'ın, Filistin meselesinin haklılığı ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması konusundaki kararlı tutumu yinelendi.

İsrailli fanatik Yahudi yerleşimciler, eylülün son haftasından bu yana devam eden bayramları (Roş Aşana, Yom Kippur ve Sukot) bahane ederek İsrail polisinin koruması altında, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin yazılı açıklamasına göre, sadece dün sabah, toplam 776 yerleşimci Aksa'ya baskın yaptı.

AA

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.