TEBA

İran: Yabancıların müdahalesi bölgedeki sorunları artırıyor

Ortadoğu

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, yabancıların müdahalesinin bölgesel sorunları çözmeyeceği gibi daha da artıracağını belirtti.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Reisi, resmi temaslar için Tahran'da bulunan Ermenistan Meclis Başkanı Alen Roberti Simonyan ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki etkileşimin İran-Ermenistan ilişkilerinin ilerletilmesinde etkili ve yapıcı bir rol oynadığını vurgulayan Reisi, etkileşim düzeyinin artırılmasına yönelik pratik adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Reisi, İran ile Ermenistan'ın ulaşım, enerji, sanayi, teknik ve mühendislik ihracatı ile tarım hizmetleri alanlarında iş birliğini genişletmek için iyi bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

İran'ın izlediği dış politikanın "bölgedeki tüm ülkelerin toprak bütünlüğünü ve ulusal egemenliğini desteklemek" şeklinde olduğunu dile getiren Reisi, Tahran'ın barış ve huzuru sağlayan her türlü plan ve diyaloğu desteklediğini kaydetti.

Bölgesel sorunları çözmenin tek yolunun bölge ülkeleri arasındaki diyalog olduğunu vurgulayan Reisi, "Yabancıların varlığı ve müdahalesinin sorunları çözmeyeceği gibi daha da artıracağına inanıyoruz." dedi.

Ermenistan Meclis Başkanı Simonyan da ülkesinin İran ile ekonomik, ticari ve transit geçişler gibi konularda ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini belirtti.

Simonyan, iki ülkenin çeşitli alanlarda ilişkileri geliştirmek için büyük imkânları ve kapasiteleri olduğunu kaydetti.

Ermenistan Meclis Başkanı ayrıca İran'ın bölgedeki gelişmelere ilişkin yapıcı tutumunu takdirle karşıladığını dile getirerek, "İran'ın geleceğe bakarak bölgedeki gelişmelerde daha aktif bir rol oynayacağını umuyoruz." ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.