TEBA

“İran rejimi karşıtı silahlı grupların sınırdaki merkezleri boşaltıldı”

Ortadoğu

Irak-İran Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasından Sorumlu Komisyon, Irak'ın güvenlik anlaşmasını yerine getirdiğini duyurdu.

Irak-İran Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasından Sorumlu Komisyon, Irak'ın güvenlik anlaşmasını yerine getirdiğini duyurdu.

Irak-İran Güvenlik Anlaşmasının Uygulanmasından Sorumlu Komisyondan yapılan açıklamada, Irak’ta bulunan İran rejimi karşıtı silahlı grupların İran sınırına yakın bölgeden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada "Irak ve İran'ın, iki ülke arasındaki ortak güvenlik anlaşmasının hükümlerine olan bağlılığı temelinde ve federal hükümet, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve iki ülke arasındaki ortak yüksek komisyonun çabaları çerçevesinde muhalif grupların genel merkezleri nihayet İran sınırına yakın bölgeden boşaltıldı.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Sınırdan uzak bir yere götürüldüler ve silahlı olan bu gruplar, BM Mülteciler Komisyonunun prosedürlerine göre mülteci sayılıyor.” ifadesi kullanıldı.

Komisyonun açıklamasına göre, Irak ve İran sınır muhafız güçleri sınır bölgelerine konuşlandırıldı ve söz konusu bölgelere Irak bayrağı asıldı.

Açıklamada, "Bu grupların sınıra yakın bölgelerden uzaklaştırılması konusunda elde edilenler önemli bir adımdır, anlaşmanın diğer aşamalarını uygulamamız gerekmektedir.” ifadesine yer verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.