TEBA

Dışişleri Bakanı Hüseyin Suudi mevkidaşıyla görüştü

Ortadoğu

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Suudi mevkidaşıFaysal bin Ferhan Al Suud Fas'ta bir araya geldi.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Fuad Hüseyin, 76 devlet ve uluslararası kurumun katılımıyla düzenlenen, ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonunun bakanlar toplantısı için gittiği Fas’ın Marakeş kentinde Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir araya geldi.

Görüşmede iki taraf, bölgesel ve uluslararası meseleleri değerlendirdi ve bölgedeki engellerle yüzleşme konusunda görüş alışverişinde bulunurken, güvenlik ve istikrarı sağlayacak sorunlara barışçıl bir çözüm bulunması gerektiği vurgulandı.

Bakan Hüseyin, görüşmede Irak hükümetinin elinden gelen her şeyi yaptığını ve Tahran ile Riyad arasında mutabakat için uygun fırsatlar sağlamak için ilişkiler alanında çaba sarf ettiğini belirtti.

Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkiler ve farklı alanlarda iş birliğini geliştirme konusunu ele alan iki bakan, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlayacak barışçıl bir çözümü amaçlayan Bağdat'ta başlatılan görüşmelerin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, ülkesi ile Irak arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesini vurguladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.