TEBA

Afganistan'da onlarca insan donarak öldü

Ortadoğu

Afganistan'da son zamanlarda etkisini artıran soğuk hava nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 70'e çıktı. Taliban'ın yönetimindeki halk, odun ve kömür alamayacak hale geldi.

Afganistan'da son zamanlarda etkisini artıran soğuk hava nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 70'e çıktı. Taliban'ın yönetimindeki halk, odun ve kömür alamayacak hale geldi.


ABD'nin ülkeden askerlerini çekmesiyle tamamen Taliban'ın eline geçen Afganistan'da halk açlık ve sefalet içinde kalakaldı. Yabancı ülkelerin yaptırımlarına maruz kalan Afganistan'da insanlar soğuktan hayatını kaybediyor, şimdiye kadar 70 kişi soğuk nedeniyle öldü. Konuya ilişkin Taliban geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı konu ile ilgili basına açıklamada bulundu.


Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Acil Durum Operasyonları Merkezi Müdürü Mevlevi Abdullah Muhammedi, "İlk verilere göre, kar yağışı ve soğuk havalar nedeniyle Badgis, Gazni, Nimruz, Paktika, Herat, Kandahar ve Faryab'da 70 kişi yaşamını yitirdi." dedi.

Muhammedi, ülke genelinde 70 bin hayvanın da telef olduğunu aktardı.


Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde kış mevsiminin başlangıcından bu yana sokaklarda yaşayan 45 uyuşturucu bağımlısının donarak yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Afganistan'da, ekonomik kriz yüzünden kış mevsiminde odun ve kömür alamayan dar gelirli büyük bir kesim bulunuyor.


Ayrıca, kırsalda resmi kayıt tutma konusundaki eksiklik de benzeri can kayıplarının sayısının daha yüksek olması ihtimalini artırıyor. Özellikle kış mevsiminde ulaşım zorlukları, insani yardım kuruluşlarının muhtaç ailelere yardım götürmesini güçleştiriyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.