TEBA

ABD Merkez Komutanlığı: Hol Kampı bölge için gerçek bir tehdit

Ortadoğu

ABD Merkez Komutanlığı iletişim direktörü Albay Joe Buccino, Hol Kampı'nın bölge için gerçek bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

ABD Merkez Komutanlığı iletişim direktörü Albay Joe Buccino, Hol Kampı'nın bölge için gerçek bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Buccino, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Hol Kampı'nda bulunan terör örgütü DEAŞ üyelerinin kadın ve kız çocuklarına "köle" muamelesi yaptığını ve onlara işkence ettiklerini belirterek, kendi ideolojilerini yaymaya çalıştıklarını vurguladı.

Kampta bulunanların kendi ülkelerine teslim edilmesinin sorunları ortadan kaldırmak için atılacak önemli bir adım olduğunu dile getiren Buccino, "Kampın güvenlik sorunlarını ve insani durumunu çözmek için Demokratik Suriye Güçleri ile çalışmaya devam edeceğiz. Hol Kampı'ndaki sorunları çözmek için çalışmak, DEAŞ'ın yenilgisini sağlamak için devam eden çabalarımızın ve koordinasyonumuzun bir uzantısıdır." dedi.

Hol Kampı'nda her ay yaklaşık 80 çocuğun dünyaya geldiğini kaydeden Buccino, kampın bölge için gerçek bir tehdit oluşturduğunu ve nüfusunun yaklaşık %70'inin 12 yaşının altında olduğunu ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.