TEBA

Yunus Tütüncü: Benim bir derdim var...

MAGAZİN

Erbil’in imparatoru olarak tanımlanan sanatçı Yunus Tütüncü, sanat camiasında en büyük önceliğinin ‘saygı’ olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda ikinci kitabını yayımlayan usta sanatçı Yunus Tütüncü, TEBA FM’de Merve Kalayı’nın sunduğu Bizim Stüdyo programına konuk oldu.

Kendisine ait olan hoyratlardan oluşturduğu ikinci kitabını okurlarına sunan Tütüncü, yeni projesini açıkladı. Usta sanatçı, kariyeri boyunca seslendirdiği bütün şarkıları toplayıp bir kitap haline getireceğini dile getirdi. Sunucunun kendisi gibi sanatçı olma yolunda ilerleyen kardeşi Ahmet Tütüncü hakkında ne düşündüğü sorusunu yanıtlayan Tütüncü, kardeşinin daima yanında olduğunu ve her konuda ona yardım ettiğini söyledi. 

‘HOYRAT ATIŞMALARIMIZ DIŞARIYA FARKLI YANSITILIYOR’

Son olarak Mustafa Parlakyıldız ile arasında geçen atışma sonucu sosyal medyada linç edilmesi hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine Tütüncü, şu yanıtı verdi:

Benim doğum günümde bir misafirime söylediği hoyrata karşılık verdiğim için yanlış anlaşıldım. Aynı şey Mustafa’nın başına gelse onu da korurdum, ikisi de benim misafirim neticede. Ama bu tarz olaylar eğlencelerde yaptığımız hoyrat atışmalarında da başımıza geliyor. Bu bizim eğlence geleneğimizde var ancak dışarıya farklı bir şekilde yansıtıldığı için kavga ettiğimize dair iddialar çıkıyor.”

Hoyrat atışmalarındaki başarısını neye borçlu olduğuna yönelik soruyu ise usta sanatçı, "Yüce Rabbimin bana verdiği ilhama borçluyum." diye yanıtladı.

‘USTALARA SAYGI GÖSTERMEK ŞARTTIR’

Sanat camiasında en önemli şeyin saygı olduğuna değinen 41 yaşındaki Tütüncü, düşüncelerini ilk kez TEBA FM’de paylaştı. Sanat yolunda kendisine destek olan ve onu yetiştiren ustaların olduğunu ifade eden imparator, “Benim bir derdim var. Ustalarımın beni yetiştirdiği gibi ben de başkalarını yetiştirmek istiyorum. Ama bu camiada yetiştirdiğimiz gençler ustalarını inkâr etmemeli. Ustalarına her gördükleri yerde saygıyla yaklaşmaları gerekir.” dedi.

Son olarak Yunus Tütüncü, Voice Studio’nun sahibi müzisyen ve aranjör Ali İnceparmak ile hazırladıkları yeni çalışmalarını dinleyicilere sunmak için gün saydığını belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.