TEBA

Ünlü sanatçıdan özel projeler var

MAGAZİN

Türkmen müziğinin önde gelen isimlerinden Ahmet Benne, çok özel projeler üzerinde çalıştığını söyledi.

Son olarak 6 eserden oluşan “Kelam-ı Gönül” albümünü piyasaya süren ünlü sanatçı Ahmet Benne, TEBA FM’in sevilen programı Bizim Stüdyo’da Merve Kalayı’nın canlı yayın konuğu oldu.

Okuduğu şarkıların yanı sıra bestekâr kimliğiyle de tanınan Benne, 200’den fazla bestesi olduğuna dikkat çekerek, yakında yeni çalışmalarının olduğunu dile getirdi.

Başarılı sanatçı, geçtiğimiz günlerde duyurduğu Türkmence marş da dahil olmak üzere, Türkmeneli için özel projeler hazırladığını ifade etti. Bu marşın herhangi siyasi bir değer taşımadığına vurgu yapan Ahmet Benne, “Türkmeneli için güzel bir marş hazırlamak istedik. Bu çalışmamız hiçbir siyasi taraf için yapılmadı, bunu Türkmen milletine armağan edeceğiz.” diye konuştu.

Bu marşın yanı sıra memleketi Tuzhurmatu için de anlamlı bir proje üzerinde çalıştığını ifade eden Benne, kendi bestelediği ve sözü Sadık Assafoğlu’na ait olan eserini şöyle anlattı:

"Eserin sözlerinde kızıl, dermangâh hoyratı geçiyor. Bestesi de 'kızıl' dediğimde kızıl gibi, 'dermangâh' dediğimde ise dermangâh gibi oluyor. Projeyi hayata geçirmek istiyoruz ve adını da ‘Memleket Türküsü’ koyacağız.”

2010 yılından beridir Türkiye’ye gidip yaşamını orada sürdüren sevilen sanatçı, doktora eğitimini aralık ayında tamamlamayı hedeflediğini belirterek, “Önümüzdeki sene ülkeye geri dönebilirim, öyle bir planım var.” dedi.

Samimi sohbetiyle beğeni toplayan Ahmet Benne, programda ud çalarak okuduğu eserlerle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.