TEBA

“Ülkemize modern müziği tanıtacağım”

MAGAZİN

Genç klarnet sanatçısı Geylan Kamaran, modern müziği Irak’a tanıtmayı ve sevdirmeyi hedeflediğini söyledi.

Küçük yaşlarda müzikle tanışıp başarılı bir klarnet sanatçısı olan ve caz müzik tarzıyla sanatını icra eden genç müzisyen Geylan Kamaran, TEBA Magazin’in sorularını yanıtladı.

Kendi gibi müzisyen olan babası sayesinde genç yaşta müzikle tanışan ve sonrasında Güzel Sanatlar Enstitüsü’nden mezun olup şu sıralarda yüksek lisans okuyan Kamaran, kariyerini şu sözlerle anlattı:

“2012 yılında babam vasıtasıyla henüz 15 yaşındayken müziğe başladım. O dönemlerde elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyordum. Sonrasında akademik eğitim aldım hala da devam ediyorum. Doreen Ketchens sayesinde klarnetle tanıştım ve tabii onun gibi caz müziği benimsedim.”

 

 

Klarnetin yanı sıra kompozitör olan 25 yaşındaki müzisyen, hem yerli hem de yabancı müzisyenler olmak üzere birçok grupla çalışıp birbirinden güzel çalışmalara imza attı.

Yaptığı müzik tarzından dolayı “Geylan Jazz” lakabını alan Geylan Kamaran, Türk ve Arap müziğine de ilgili olduğunu dile getirdi.

 

 

"Çalışmalarımı yalnız yapıyorum"

Çalışmalarını genelde yalnız yaptığını da söyleyen Kamaran, modern müziğin ülkemizde yaygın olmamasına şu sözlerle sitem etti:

“Ben çoğu zaman yalnız çalışıyorum çünkü yaşadığımız coğrafyada caz, rock ve funk gibi müzikler pek yaygın değil. Bu tarz müziklere ilgi duyan bazı arkadaşlarım veya yurt dışındaki gruplar ile kimi zaman çalışabiliyorum. Ancak maalesef Irak’ta modern müzik pek dinlenmiyor.”

Birçok sevilen enstrümantal çalışmalara imza atan başarılı müzisyen, modern müzik tarzlarını içeren bir albüm projesinin üzerinde çalıştığını söyledi. Genç klarnet sanatçısı, “Modern müziği kendi ülkemize tanıtmak ve insanımıza sevdirmek istiyorum.” diyerek albümle ilgili hedeflerinden bahsetti.

 

Haber: Aslı Küzecioğlu 

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.