TEBA

“Türkmeneli’ye gelerek en büyük hayalimi gerçekleştirdim”

MAGAZİN

Ünlü ses sanatçısı Elif Avcı, en büyük hayalini Türkmeneli’ye gelerek gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye’nin önde gelen Türk Halk Müziği Ses Sanatçılarından Elif Avcı, TEBA FM’de yayınlanan Bizim Stüdyo programında Merve Kalayı’nın konuğu oldu.

Sevilen Türkmeneli türkülerini seslendirerek gönüllere taht kuran Avcı, “Nihayet burayı ziyaret edebildim” diyerek Irak’a gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

En büyük hayalini Kerkük’e giderek gerçekleştirdiğine dikkat çeken güzel sanatçı, şu ifadeleri kullandı:

“Yapılacaklar listemin en başında Kerkük’e gelip, halkla birlikte “Altın Hızma” türküsünü okumak vardı. Kerkük Kalesi’nde bu türküyü seslendirerek bu hayalimi gerçekleştirdim. O anın mutluluğunu tarif edemem.”

“Ya türkü, ya türkü”

Sunucu Merve Kalayı’nın kendisine “Türkü haricinde bir tarzda şarkı söyleyecek olsaydınız bu hangi tarz olurdu?” sorusuna Avcı, şu yanıtı verdi:

“Yine bize bizi anlatan, kültürümüzün devamlılığını sağlamak ve gelecek nesillere aktarma noktasında köprü kurmaya amaç olan bir tarz olurdu. Ya türkü, ya türkü olurdu herhalde. Çünkü bize bizi anlatan en yegane melodik yapılar kesinlikle türkülerdir. Türkülerle son vereceğim bu mesleğe.”

“Ben buraya gözümü kararttım geldim”

Irak denilince insanların önyargıyla yaklaştığını vurgulayan Elif Avcı, burada o önyargıların aksine bir durum olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de de burayı merak eden birçok arkadaşım var. Irak denilince çoğu kişi önyargılı yaklaşıyor, oysa burası hiç de düşünüldüğü gibi bir yer değil. Olsa dahi ne olacak? Ben buraya gözümü kararttım da geldim, bir dava uğruna geldim.”

Irak’a konser için gelen ve Kerkük’te sahne aldığı festival ile birlikte Türkmeneli halkıyla buluşan Elif Avcı, Türkmen halkının kendisini çok içten karşıladığını söyleyerek buraya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Avcı, samimi sohbeti ve okuduğu türkülerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

 

Programın tamamını izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız:

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.