TEBA

Türkmence şarkılarla büyük beğeni toplayan Kürt sanatçı TEBA’ya konuştu

MAGAZİN

Kürtlerin sevilen sanatçısı Karmand Rwandzi “Guzar” adını verdiği yeni çalışmasında Türkmence şarkıları seslendirerek büyük beğeni topladı.

10 Kasım’da Youtube’tan yayınlanan çalışma 8 günde 200 binden fazla izleme aldı.

Rwanduzi, Kürtlerin yanı sıra Türkmenlerin de beğenisini toplayan çalışmaya ilişkin TEBA Mikrofonu’na samimi açıklamalarda bulundu.

Ağustos ayından beri projeyi usta sanatçı Hawar Bazirgan ile görüştüklerini belirten Rwandzi, “Böyle bir klip çalışması yapmaya karar verdik. Türkmence şarkılar konusunda Hawar Hoca bana çok yardımcı oldu, ilk defa Türkmence bir çalışma yapıyordum ama güzel bir performans sergilemeyi başardım ve toplum tarafından çok beğenildi.” dedi.

Sözcüklerin telaffuzundaki başarısının sırrını açıklayan Rwandzi, “Hawar Bazirgan, kulağımın iyi olduğunu ve sözcükleri iyi bir şekilde telaffuz ettiğimi söyledi. Bu konuda o çok yardımcı oldu bana.” ifadelerini kullandı.

TEBA muhabirinin “Türkmen sanatçılarla bir düet olur mu?” sorusunu da yanıtlayan Kürt sanatçı, Hawar Bazirgan, Yunus Tütüncü ve Muhammed Neccar’la bir projelerinin olduğunu söyleyerek merak uyandırdı.

Çalışmasının Irak trendlerinde 11’inci sırada olduğunu belirterek, “Biz bu kadarını beklemiyorduk ama çalışma çok beğenildi, çok ses getirdi.” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Rwandzi son olarak, bölgede insanların bir arada yaşaması gerektiğini, bunun yapılmaması durumunda ise bölgede yaşamanın anlamsız olacağını dile getirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.