TEBA

Türkmen ve Azerbaycan Müziği Aynı Çalışmada Bir Araya Geldi

MAGAZİN

Türkmen müziğinin genç isimlerinden Ali Dalkılıç ve Azerbaycan’ın ünlü şarkıcısı Ayten Rasul, mashup projesinde buluştu.

Son dönemlerde hem cover hem de yeni şarkı çalışmalarıyla ismi gündemden düşmeyen Ali Dalkılıç, bu kez büyük bir düet projesine imza attı. Genç şarkıcı, Ayten Rasul ile beraber yeni bir mashup çalışması hazırladı.

Türkmence ve Azerbaycan dilindeki şarkılardan oluşan projenin detayları oldukça ilgi çekici. Altyapısı Azerbaycan’da hazırlanan çalışmanın prodüktörlüğünü TEBA FM’in Genel Yayın Koordinatörü DJ ve radyocu Geylan Bakkal üstlendi. Kaydın bir kısmı Azerbaycan’da diğer kısmı ise Irak’ta Voice Studio’da alındı. Kayıt aşaması tamamlanan projenin klibi ise Türkiye’de çekildi.

Klibin adresi İstanbul!

Dalkılıç ve Rasul, klip için İstanbul’da buluştu. Klibin yönetmenlik koltuğunda ise Bakhtiyar Alakbarov yer aldı. İkilinin renkli anlarına sahne olan klip, Ayten’in YouTube kanalından dinleyicilerle buluşacak.

Projeyi TEBA Magazin’e anlatan Dalkılıç, Ayten ile çalışmaktan keyif aldığını ve iki ayrı sanatı aynı çalışmada bir araya getirme deneyiminin ona çok heyecan verdiğini vurguladı.

Öte yandan Türkmen bir müzisyenle çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen güzel şarkıcı Ayten, “Benim için çok güzel bir deneyim oldu, çalışma sürecinde çok eğlendim. Umarım herkes çalışmayı beğenir. Böyle keyifli projelerle karşınıza çıkmaya devam edeceğiz.” diyerek yeni projelere açık kapı bıraktı. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.