TEBA

‘Sanatçı milletin malıdır’

MAGAZİN

Ünlü şarkıcı Muhammed Naccar Erbilli, Türkmen sanatından uzak düştüğü söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Genç ses sanatçısı Muhammed Naccar Erbilli, TEBA FM’de Merve Kalayı’nın Bizim Stüdyo programına konuk oldu.

Samimi açıklamalarıyla dikkat çeken Naccar, hakkında çıkan ‘Türkmen sanatından uzaklaştı’ söylemlerine yanıt verdi. Başarılı şarkıcı, “Ben Türkmen sanatına veya Türkmen halkına küsmedim. Sanatçı halkın malıdır ve insan halkına küsemez. Bazı sanatçılar bu tarz yalan yanlış söylemleri yaydığı için herkes benim Türkmen sanatından uzaklaştığımı zannediyor, böyle bir şey yok.” diye konuştu.

Sanatın sözle değil notayla ölçüldüğüne vurgu yapan Naccar, “Sanatın dili yoktur. Ben bildiğim tüm dillerde şarkı okurum.” dedi.

‘En yakın dostum sanatımdır’

Sunucu Merve Kalayı’nın kendisine sevmediği bir şarkıcının olup olmadığını sorması üzerine Muhammed Naccar, şu ifadeleri kullandı:

“Ben tüm sanatçıları severim. Biz onları dinleyerek büyüdük ve bugünlere geldik.”

Sorulan soruları samimiyetle cevaplayan Naccar, “kaç estetiğin var?” sorusuna “sakal ve diş estetiği yaptırdım”, “En çok hangi konudaki şarkıları yürekten seslendirirsin?” sorusuna “anne sevgisi”, “Paranı en çok neye harcıyorsun?” sorusuna ise “ev, arsa ve ziynet eşyalara” yanıtlarını verdi.

Küçüklüğünden beri sıkı bir Bülent Ersoy hayranı olduğunu dile getiren başarılı şarkıcı, canlı yayında divanın en sevdiği eserini okudu.

Uzun süre sonra Türkmence şarkı!

Muhammed Naccar, yeni bir Türkmence çalışmaya imza attığını söyledi. Bu şarkıyla sekizinci klibini çekecek olan Naccar, klipte 40 kişilik kadroyla çalıştığını vurguladı. Uzun zamandır Türkmence parça yayınlamayan ünlü şarkıcı, yeni çalışmasını ilk kez TEBA FM stüdyosunda okudu.

Programın sonunda sunucu Kalayı, Muhammed Naccara teşekkür plaketi takdim etti.

Haber: Aslı Küzecioğlu

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.