TEBA

“Paylaştıklarım elimdekinin çeyreği bile değil”

MAGAZİN

Ünlü kasetçi Mustafa İsmail, arşivinde yayınlamadığı sayısız şarkı olduğunu söyledi.

İlk Türkmen arşivci olan ve “Mustafa Müzik” olarak tanınan ünlü kasetçi Mustafa İsmail, TEBA FM’de Merve Kalayı’nın sunduğu Bizim Stüdyo programında açıklamalarda bulundu.

1995’ten bu yana özellikle de Türkmence eserlerin arşivlerini yapmaya başlayan İsmail, sayısız eseri biriktirerek “Mustafa Müzik” adlı YouTube kanalında müzikseverlerle paylaşmaya başladı.

Senelerdir topladığı eserleri kanalından paylaşarak 100 bin aboneyi geçmeyi başaran kasetçi, YouTube şirketi tarafından “Gümüş Play Butonu” plaketine layık görüldü.

Biriktirdiği ve yayınladığı eserler hakkında konuşan Mustafa İsmail, daha yayınlamadığı sayısız eserin elinde olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Şimdiye dek paylaştıklarım elimdekilerin çeyreği bile değil, elimde daha fazlası var. Hepsini yavaş yavaş yayınlamaya devam edeceğim. Tek amacım eserlerimizin kaybolmaması ve bizden sonraki nesillere de ulaşması.”

İnternetin gelişmesiyle kasetçiliğin eski değerinin kalmadığını söyleyen İsmail, buna rağmen hala daha kaset almayı seven insanların olduğunu da dile getirdi.

Son olarak sunucu Merve Kalayı, ünlü kasetçiye teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.