TEBA

Parlakyıldız’dan sert eleştiriler: Doğru kontrol edilmiyoruz

MAGAZİN

Ünlü sanatçı Mustafa Samir Parlakyıldız, Türkmen sanatının doğru şekilde kontrol edilmediği için ilerleme kaydedemediğini söyledi.

İki sene önce katıldığı Iraq Idol yarışmasında ikincilik elde ederek yıldızı parlayan sanatçı Mustafa Samir Parlakyıldız ile usta kalem Mueyet Boyağçı, TEBA FM’de yayınlanan Merve Kalayı ile Bizim Stüdyo’nun canlı yayın konuğu oldu.

Samimi sohbetiyle beğeni toplayan ikili, kendileri hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Son olarak “Türk Oğlu Türkmenem” adlı milli eseriyle adından sıkça söz ettirmeyi başaran Parlakyıldız, katıldığı yarışma sonrasında değiştiğine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Başarılı sanatçı, “Herkes benim şımardığımı veya böbürlendiğimi söylüyor. Bunu söyleyenler sanatçıya yanlış taraftan bakıyor. Ben bir yarışmaya katılarak sanatımızı temsil ettim ve beni bu sanatla tanıdılar. Eskisi gibi sıradan olmuyoruz artık, bu sanatı temsil ediyorsak ona layık davranmalıyız ve bu unvanı doğru taşımalıyız.” diye konuştu.

Gençlerin sanat yolunda yeterince desteklenmediğine dikkat çeken Mustafa Samir, şu ifadeleri kullandı:

“Gerek spor, gerek sanat, gerekse de edebiyat yönünden doğru şekilde kontrol edilmiyoruz. Bu alanlarda belirli kişilerin görevlendirilmesi gerekiyor. O kişiler de genç ve aktif insanlar olmalı. Teknolojiyi yakından takip etmeyen veya bu alana tamamen odaklanamayıp başka mesuliyetler de edinen kişiler, bize yeterince verim sağlayamaz. Doğru şekilde kontrol edilmiyoruz.”

Öte yandan Mueyet Boyağçı ile Mustafa Samir, karşılıklı horyat okuyup şarkılar söyleyerek izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.