TEBA

‘Odamda Türk bayrağının yanında Türkmen bayrağı asılı’

MAGAZİN

Seslendirdiği “Kerkük Zindanı” şarkısıyla Türkmenlerin gündemine oturan müzisyen ve medyacı Dilara İncebacak, TEBA Magazin’e samimi açıklamalarda bulundu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı bölümününde Türk müziği eğitimi aldıktan sonra tekrar sınavlara girip Radyo ve Televizyonculuk bölümünü özel bursla kazanan ve hem müzik hem de medya alanlarında eğitim gören İncebacak, “7 sene TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosunda solist ve korist görevini yaptım. Uzun yıllar medyada görev aldım ve İstanbul’da senelerce ünlü bir cast ajansında cast direktörlüğü yaptım. Medya biraz acımasız bir sektör, kişi kendisini geliştirmediği sürece kimse ona yardımcı olmuyor. Ben de çok çalıştım.” diyerek sektörün zorluğuna vurgu yaptı.

Bir dönem Yetenek Sizsiniz Türkiye programıyla da ekranlarda karşımıza çıkan güzel müzisyen, “17 yaşlarımda kendi Rap parçalarımı yapardım. Arkadaşlarımla yarışmaya katılmıştık ve finale kadar yükselmiştik. O zamanlardan sonra kendime olan güvenim daha da arttı, çünkü çalışınca güzel yerlere gelebildiğimi insanlara kanıtlamıştım.” diye müziğe olan ilgisinden bahsetti.

İncebacak, “Irak Türkmeni olan birçok arkadaşım var. Hatta odamda Türk bayrağının yanında Türkmen bayrağı asılı. Ben ülküsü olan biriyim ve Türk ırkından gelen tüm milletleri karşılıksız severim.” diyerek sevgisini dile getirdi.

Şile’de bulunan Bizim FM Radyosunda çalıştığı dönemde ‘Kerkük Zindanı' parçasını seslendirdiğini belirten İncebacak, “Şarkıyı sosyal medya hesabımdan tekrar paylaştım ve birden bire birçok Türkmenin ilgisiyle karşılaştım. Açıkçası bu denli beğenileceğini düşünmemiştim ama aldığım geri dönüşler beni çok mutlu etti.” diye konuştu.

İncebacak ayrıca, ITC Yürütme Kurulu Üyesi ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi’nin de kendisine ulaştığını ifade etti.

Salihi'nin, "Senin söylediğin şarkıları severek dinliyorum. Daha önce de bir videomda seslendirdiğin 'Yolların Sonu' parçasını kullanmıştım. Sesini ve kişiliğini çok seviyoruz. En kısa sürede Irak'a ziyaretini gerçekleştirmek istiyoruz." demesi üzerine İncebacak, ileriki zamanlarda Irak’a bir ziyarette bulunacağını da sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.