TEBA

'Kültürümüzü yaşatmak için desteğe ihtiyacımız var'

MAGAZİN

Usta sanatçı Mağdit Şeyhoğlu, TEBA Ajansı'nda yayınlanan ve Ziya Uzeiry'nin sunduğu "Arzuhal" programında açıklamalarda bulundu.

Türkmen millî marşının bestekarı olan Şeyhoğlu, "Mahmut Kasapoğlu şiiri yazdığında bana getirdi ve ben bir haftada besteledim. Ardından kurultaya sunduk ve çalışmamız kabul edildi. Marşı ilk ben seslendirmiştim ve bir sene sonra tekrar kaydetmiştik." diyerek marşın hikayesini anlattı.

Yüzden çok bestesi bulunan Türkmen sanatçı, ilk çalışmasının bir televizyon programında ramazan dönemi için hazırlanan şiirleri besteleyerek yaptığı 'Şanlı Ramazan' adında bir ilahi parçası olduğunu söyledi.

Türkmen sanatını geliştirmek istediğini dile getiren Şeyhoğlu, "Çok geniş ve zengin bir kültüre sahibiz ama onu hayatta tutamıyoruz. Kültürümüzü yaşatmak için desteğe ihtiyacımız var." diyerek Türkmen bakan ve milletvekillerine destek çağrısında bulundu.

Öte yandan Şeyhoğlu, yeni projelerinin de hazır olduğunu ancak henüz kayıt ve sponsor ayarlayamadığı için yayınlamadığını açıkladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.