TEBA

‘Kültürler arasında köprü kuruyoruz’

MAGAZİN

Ünlü sanatçı Ahmet Tuzlu, sunucusu olduğu ‘Köprü’ programında Türk kültürleri, türküleri, ağız ve manileri arasındaki benzerliklere vurgu yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkmenlerin önde gelen sanatçılarından Ahmet Tuzlu, sunuculuğunu yaptığı Köprü programını TEBA Magazin’e anlattı.

Başarılı ses sanatçısı Senem Akdemir ile beraber sundukları, Türkmeneli ve Azerbaycan türkülerini seslendirip tanıttıkları programın kendisinin değil de TRT’nin programı olduğunu söyleyen Tuzlu, “Çoğu zaman yaptığınız işlerden dolayı size teklif gelir. Sizin o işin peşinde koşmanıza gerek olmaz ayağınıza gelir, yani işinizi hakkıyla yaptığınız sürece takdir görürsünüz.” diye konuştu. Daha önce birçok programda Türkmeneli ve Azerbaycan türküleri seslendirdiğini belirten ünlü sanatçı, deneyimi sayesinde bu teklifi aldığını söyledi.

Programın adının ‘Köprü’ olmasının sebebini anlatan sanatçı, “Biz Türk dünyasının kültürleri arasında köprü kuruyoruz. Özellikle de Türkmeneli, Azerbaycan ve Anadolu’nun birbirine çok benzeyen kültürlerine dikkat çekiyoruz.” dedi.

 

 

‘İleride çok özel sürprizlerimiz var’

İzleyici tarafından büyük ilgi gördüklerini dile getiren Ahmet Tuzlu, “Türkiye’de yaklaşık 50-60 Türkmeneli türküsü biliniyor ama bizler farklı türküler de okuyunca izleyicilerin ilgisini çekiyor.” diyerek tepkilerden memnun olduklarını ifade etti.

Programın ileriye dönük çalışmalarından da bahseden Tuzlu, izleyicilerini sürprizlerin beklediğini açıkladı.

Programda yepyeni türküler de seslendireceklerini söyleyen başarılı sanatçı, “Programın ilerleyen bölümlerinde başta benim kendi bestelerim olmak üzere birçok yeni türkü de okuyacağız. Bunlardan başka bir de Türkmeneli’nin az bilinen ve unutulmuş türkülerini de yeniden seslendireceğiz.” diyerek sürprizleri anlattı.

 

 

‘Şimdiye kadar hep mütevazı davrandım’

Programın yanı sıra kendi kariyeri hakkında da konuşan Tuzlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ben bugüne dek kendim hakkında hep mütevazı davrandım ama artık bazı şeyleri dile getireceğim. TRT tarihinde ilk kez bir Türkmen program yapıp sunuyor. Ayrıca Türkmenlerin tarihinde de ilk kez bir Türkmen, devlet sanatçısı olarak kabul ediliyor.”

 

Haber: Aslı Küzecioğlu 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.