TEBA

İnceparmak’tan dikkat çekici sözler! Genç şarkıcıları desteklediğini söyledi

MAGAZİN

Ünlü aranjör Ali İnceparmak, gençlerin müziğe olan ilgisinin engellenmesine müsaade etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Son birkaç yılda çoğu Türkmence eser ve çalışmada imzası bulunan Voice Studio’nun sahibi müzisyen, aranjör ve ses mühendisi olan Ali İnceparmak, TEBA Ajansı’nın sevilen programı Ercan’ın Kamerası’na konuk oldu.

Özellikle son dönemlerde genç şarkıcı ve müzisyenlerin Türkmen sanatına olumsuz etkisi olduğunu savunarak birçok usta isim tarafından eleştirilmesine değinen İnceparmak, şu ifadeleri kullandı:

“Hemen hemen herkes yeni şarkıcıların sanatı kötü etkilediğini veya müzisyen kimliği taşımayı hak etmediğini söylüyor ancak ben buna katılmıyorum. Şu anda Kerkük’te diğer dillere kıyasla Türkmence şarkılar bizim gençlerimizin çalışmalarıyla daha önde. Sanata ve müziğe hevesi olan kişilerin önünün kapatılmasını doğru bulmuyorum, zaten bu kişiler eğer sanatı gerçekten seviyorsa sürdürür ve daha iyi yerlere gelir.”

Yeni nesil şarkıların sanata farklılık katabileceğini söyleyen başarılı müzisyen, eski ve yeni tarzların karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

Bunların yanı sıra kimi usta ismin de gençleri hor gördüğünü anlatan Ali İnceparmak, bu davranışın müzisyen ve sanatçı adaylarına kötü örnek olabileceğini ifade etti.

Şikayet etti

Çoğu sanatçının altını çizdiği eksiklikleri Ali İnceparmak da dile getirdi. İnceparmak, ”Bizim müzik provaları yaptığımız küçücük mekanda tiyatrocular da çalışıyor ve çoğu kez ses ve gürültümüzle birbirimize etki ediyoruz. Ne yazık ki rahatça çalışabilecek doğru dürüst bir yerimiz yok.” diyerek sanat için maddi ve manevi yatırım yapılmamasından şikayetçi oldu.

Siyasetçiler ve devlet büyüklerinin sanat için herhangi bir çaba göstermediğine dikkat çeken başarılı aranjör, böyle devam ettikçe Türkmen sanatının kaybolabileceğini belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.