TEBA

‘Hayal kurun ama hiçbir zaman hayalperest olmayın’

MAGAZİN

​​​​​​​Hepimizin dizilerde izlediği ama pek tanımadığı birçok figüran ve yardımcı oyuncular vardır. Onlardan biri de Iraklı Muhammet Demirci.

Türkmen oyuncu, Kuruluş Osman, Uyanış Büyük Selçuklu, Sadakatsiz, Yasak Elma ve Aşk Mantık İntikam gibi sayısız dizi ve projelerde yer almış. İşte Demirci’nin Irak’tan Türkiye’ye uzanan oyunculuk serüveni...

Başarılı oyuncu Muhammet Demirci, hakkında bilinmeyenleri TEBA Magazin’e anlattı.

Kerkük’te doğup büyüyen ve üniversite eğitimini orada tamamlayan Muhammet Demirci, Türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimi için Türkiye’ye yerleşti. Burada Türk dili ve halk edebiyatı bölümünde okurken bir yandan da çocukluk hayali olan oyunculuk alanında kendini geliştirmeye başladı. Birçok şirket ve ajansla çalışan Demirci, bu süre zarfında sayısız projelerde yer aldı.

Genç oyuncu, figüran olarak başladığı oyunculuk kariyerinde yardımcı oyunculuğa kadar yükselmeyi başardı. Birçok televizyon ve internet dizisinin yanı sıra belgesel ve reklamlarda da yer alan Demirci, zamanla ajansların vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

 

‘Kurduğum hayalleri hep gerçekleştirdim’

 

Küçük yaşlarda yaptığı taklitlerle başlayan oyunculuk hayranlığının zamanla hayal haline geldiğini söyleyen 26 yaşındaki Demirci, şu ifadeleri kullandı:

“Eskiden sık sık tiyatrolar olurdu ve ailecek izlemeye giderdik. Çocukken aile ve arkadaşlar arasında taklitler yapardım. O dönemlerde içimde bir tutku oluştu oyunculuğa karşı. Bu yolda ailem bana çok destek oldu, onların sayesinde kurduğum tüm hayallerimi gerçekleştirdim. Benim bir hayat felsefem var, ‘Hayal kur ama hayalperest olma’ derim. Ben gerçekleştiremeyeceğim hayaller kurmuyorum.”

Başarılı aktör, figüranlık yaptığı dönemlerde birçok tarih dizisi ve belgesel projesinde yer aldı.

 

Muhammet Demirci’nin yer aldığı projelerin arasında televizyonların vazgeçilmez dizileri de var. Demirci, Kuruluş Osman, Uyanış Büyük Selçuklu, Sadakatsiz, Yasak Elma, Arka Sokaklar, Bir Annenin Günahı, Akıncı, Benim Hayatım, Sana Söz ve Aşk Mantık İntikam dizilerinde yer aldı. Bunların yanı sıra sevilen internet dizisi ‘Saygı’ ve ‘Aşk Taktikleri’ filminde de oynayan genç oyuncu, reklam ve belgesellerde de boy gösterdi.

Oyunculuğun yanı sıra edebiyata da büyük ilgisinin olduğunu belirten Demirci, bazen şiir ve hoyratlar yazdığını da dile getirdi. TEBA Magazin’e ileriye dönük hedeflerinden de bahseden başarılı aktör, "İleride Irak’ta tiyatro ve oyunculuk kültürünü büyütmek ve geliştirmek istiyorum. Bunun için epey zaman ve maddi destek gerekli olsa da ben başarabileceğime inanıyorum." dedi.

En çok hangi karakteri canlandırmak istersiniz diye sorulması üzerine Demirci, ‘Güler yüzlü, serseri tipli, eğlenceli ve duygusal adam karakteri canlandırmak isterim. Bana yakıştığını düşünüyorum.” diye yanıtladı.

Son zamanlarda eğitiminden dolayı oyunculuğa ara veren Muhammet Demirci, yüksek lisans tezini bitirmek için çalışıyor. Demirci, tezinde ‘Türkmen geleneksel meslekleri’ konusunu ele aldığını ve bitirince onu kitap haline getirmek istediğini dile getirdi.

Haber: Aslı Küzecioğlu

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.