TEBA

Hasan Derviş: Ben her zaman çok farklıydım

MAGAZİN

Son dönemde özellikle Kerkük’te canlı müzik performansıyla adından sıkça söz ettiren başarılı şarkıcı Hasan Derviş, müziğin hayatındaki en büyük ilham olduğunu söyledi.

Başarılı şarkıcı Hasan Derviş, TEBA Magazin’in sorularını yanıtladı.

Müziğe küçük yaşlardan itibaren hayranlığını fark eden ve ileriki yaşlarda meslek haline getiren Derviş, “Şarkı söylemek, müzik dinlemek ve dans etmek bana kendimi iyi hissettiriyor ve içimdeki tüm negatif enerjiyi pozitife çeviriyor.” dedi.

Güzel Sanatlar Lisesi, Tiyatro Bölümünde eğitim aldıktan sonra sinema ve televizyon bölümünden mezun olan genç şarkıcı, aynı zamanda profesyonel olarak kadın ve erkek kuaförlüğü yapıyor.

 

 

“Tarzımı insanlara göstermek istedim”

 

Canlı müzik sahneleriyle kafe ve restoranların adeta vazgeçilmez ismi haline gelen Hasan Derviş, başarısının sebebini şöyle ifade ediyor:

“Ben her zaman çok farklıydım, hep tarzımı ve farkımı insanlara göstermek için çabaladım. Bu süreçte ailemin desteği daima benimleydi, onlara minnettarım. Sahnelere çıkarken duyduğum mutluluk tarifsiz.”

Birçok tarzda müzik dinlediğini belirten yakışıklı şarkıcı, pop ve fantezi tarzlarını daha çok sevdiğini dile getirdi. Dinlediği türler başta olmak üzere sayısız tarzda şarkı seslendiren Derviş, “Pop, fantezi, rock ve Türk sanat müziği eserlerini okuyorum. Bunların yanı sıra Arapça şarkıları da severek söylerim.” diyerek müzik tarzından bahsetti.

 

“İki ayrı grupla çalışıyorum”

 

Sahnede arkasında yer alan başarılı müzisyenler hakkında da konuşan Hasan Derviş, iki ayrı müzik grubuyla çalıştığını söyledi.

 

 

Rock tarzları okuduğu zaman kendisine Zar Grubu eşlik ediyor. Albümleri birçok ülkede ses getiren ünlü metal grubu Dark Phantom, metal dışındaki eserleri cover yaparken “Zar Grubu” adını sahnede kullanıyor.

 

Irak ve Türkiye’de çeşitli konserler vererek çok özel bir kitleye sahip olan Dark Phantom, Grup Zar adıyla çıktığı sahnelerde Hasan Derviş ile birlikte dinleyicilerin ilgi odağı olmayı başardı. 

 

 

Derviş’in beraber çalıştığı ikinci grup olan Grup Frends, pop ve fantezi tarzlarını yorumlayarak canlı müzik sahnelerine renk katıyor.

 

 

“Kendi şarkılarımı da paylaşacağım”

 

Hasan Derviş, ayrıca, 2015’te kaydettiği ve ünlü müzisyen Hüsnü Şenlendirici ile çalıştığı ama henüz yayınlamadığı bir projesi olduğunu söyledi. Başarılı şarkıcı, şu anlık canlı müzik sahnelerinde devam etse de ileride kendi şarkılarını yayınlamayı planlıyor.

Haber: Aslı Küzecioğlu 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.