TEBA

Elif Avcı: Hiçbir şey bir insanın kendini ifade etmesinin önüne geçmemeli

MAGAZİN

Türk halk müziği ses sanatçısı Elif Avcı, Türkmen müziğinde kadınların yeteneklerini göz ardı etmemeleri çağrısında bulundu.

Barzan Lokman’ın sunduğu Mesafesiz programına konuk olan Avcı, Türkmen müziği ve Türkmenler arasında kadın sanatçı eksikliğine ilişkin konuştu.

Müziğe küçük yaşlarda televizyonda izlediği konserlerle başladığını söyleyen Avcı, "Yaşıtlarım çizgi film izlerken ben TRT'de müzik konserlerini izlerdim, çok ilgimi çekerdi." dedi.

Türkmenlerin usta isimlerinden Abdülvahit Küzecioğlu ve Abdurrahman Kızılay ile Türkmen müziği ile tanıştığını vurgulayan başarılı sanatçı, Türkmen sanatı ile geç tanıştığı için üzüntü duyduğunu dile getirdi. Avcı, kendisine yöneltilen 'en sevdiğiniz Türkmence eser hangisidir?' sorusuna ise, “Eser seçmek zor ancak 'Altın Hızma'nın yeri ayrı.” yanıtını verdi.

Türkmen sanatında kadın sesinin eksikliği hakkında konuşan Elif Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Kadınların bu yönde kendilerini arka plana atmamaları gerekiyor. Hiçbir şey bir insanın kendini ifade etmesinin önüne geçmemeli, hele ki bir yeteneği varsa. Yeteneğin de zekâtını vermek lazım, onu insanlardan saklamamalıyız. Ben daima onları desteklemeye devam edeceğim."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.