TEBA

'Dedemin ismine layık olmaya çalıştım'

MAGAZİN

Geçtiğimiz aylarda yayımladığı "Yol Gösteren Sözler" adlı ilk eseri ile okurların karşısına çıkan Muhammed Hamasi, en büyük ilham kaynağının dedesi olduğunu söyledi.

Türkmen genç yazar Muhammed Hamasi, Ziya Uzeiry’nin sunduğu Arzuhal programına konuk oldu.

Küçük yaşlardan itibaren topladığı özdeyişleri derleyerek hazırladığı aforizma kitabını anlatan Hamasi, “Doğulu ve Batılı ve Müslümanlar yazarların sözleri başta olmak üzere dünyanın her yerinden anlamlı ve ilham verici özdeyişleri toplayıp bir kitap haline getirmek istedim. Zaten şiir kitapları çok var, farklılık olsun diye ben de bu tarz bir kitap yazdım.” diyerek kitabını anlattı.

Sözleri toplarken dedesinin kütüphanesindeki kitapları kaynak olarak kullandığını dile getiren genç kalem, şunları söyledi:

“Dedemin 6 farklı dildeki kitaplarının bulunduğu çok büyük bir arşivi vardı. Onunla aynı ismi taşıyoruz ve bir nebze de olsa ona layık olabilmek istedim. Ailemizde bir sürü okur var zaten, ben de yeni bir şey katarak bir de yazar çıksın dedim.”

Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Hamasi, ileride yüksek lisans okuyup Irak’ta öğretmenlik yapmayı düşündüğünü söyleyerek gelecekteki planlarından bahsetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.