TEBA

“Artık sadece kendim için müzik yapıyorum”

MAGAZİN

Bir döneme tarzı ve çalışmalarıyla damgasını vuran sanatçı Sinan Hayri, müziğini sadece kendisi için icra ettiğini ve bu şekilde devam edeceğini söyledi.

Anadolu Rock kültürünü Türkmeneli’de yaşatan isimlerden Sinan Hayri, müzik sektöründeki kariyeri hakkında aldığı kararları TEBA Magazin ile paylaştı.

Müzisyen bir aileden gelen Hayri, sanata küçük yaşlarda ilgi duyarak başladığına dikkat çekerek, “Ufak yaşlardan müziğe meylim olduğu için yıllarca bu alanda kendimi geliştirdim ve meslek edindim. Besteci kimliğimin yanı sıra şiirler de yazıyorum.” diye konuştu. Usta sanatçı, “1978’de arkadaşlarla Batı müziği icra ettiğimiz Sinan Band adından bir grup kurduk. O zamanlar bateri çalıyordum. Birlikte Kerkük Televizyonu’nda birçok kayıt yaptık.” dedi.

Genç yaşta ülkeyi terk etmek zorunda kalarak yurt dışına giden Sinan Hayri, Türkiye ile Hollanda’da piyanist, gitarist ve şantör olarak çeşitli sahnelerde yer alarak müziğini icra etmeye devam etmiş. En güzel zamanlarının Hollanda’da geçtiğini dile getiren 67 yaşındaki Hayri, “O dönemlerde yalnız başıma gitar çalıyor ve Türkçe şarkılar okuyordum. Bunların yanında kültürümüzdeki sevilen folklor bestelerini ayrıca büyük ustaların sevilen eserlerini de yenileyerek yaşatmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“Sadece kendime çalışıyorum”

Türkmen sanatının son dönemlerdeki gidişatını da yorumlayan Sinan Hayri, “Çok az kaliteli çalışmalar yapılıyor. Onların dışında sanatımız bir duraksama döneminden geçiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Rock kültürünün ülkede fazla benimsenmediğini vurgulayan Hayri, “Ben memleketi bıraktığımda böyle değildi ancak şimdi de değiştirmek için yeni bir şeyler yapmıyorum. Bu tarzı sadece sevdiğim için icra ediyorum. Başta yaptığım cover çalışmalarım olmak üzere tüm eserlerimi YouTube kanalımda paylaşıyorum.” dedi. Son yıllarda aktif olmamasını da yine bu nedenlere bağlayan sanatçı, çalışmalarını sadece kendisi için yaptığını belirtti.

Evinde kurduğu stüdyosunda sevdiği eserleri okuyup kayda alan başarılı müzisyen, kendisi gibi sanatçı kardeşi Erol Hayri ile iki ayrı parçanın üzerinde çalıştığını söyledi. Çalışmaların altyapısının tamamını kendi hazırladığını ifade eden Sinan Hayri, “Sevda Başım” ve “Sarı Gelin” eserlerini hazırladıklarını dile getirdi.

 

 

 

Senelerdir müzik sektöründen uzak olan Hayri, ileriye dönük hedefinin olmadığının altını çizerek şunları kaydetti:

“Yıllarca Kerkük’ten uzakta yaşadım. Aslında 1986 yılında benim aktifliğim sona erdi. Bundan sonra sadece güzel bir mekanda gitar çalarak şarkı söylemek istiyorum.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.