TEBA

Akkaplan: En büyük hayalimi gerçekleştireceğim

MAGAZİN

Ünlü ses sanatçısı İclal Akkaplan, Kerkük'te alacağı sahne öncesi yaptığı açıklamada en büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Özel bir organizasyonda sahne almak için Irak’a gelen İclal Akkaplan, TEBA Magazin muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkmen sanatının unutulmaz isimlerinden Haba ile yaptığı düet çalışmalarıyla gönüllere taht kuran Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı İclal Akkaplan, Kerkük halkıyla sahnede buluşacağından dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

Bu akşam alacağı sahne öncesi prova yapan Akkaplan, “Gençliğimde tanıştığım Türkmeneli türkülerini nihayet Kerkük’te Türkmen halkıyla seslendirmeyi yıllardır bekliyordum. Çok heyecanlıyım.” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Seneler önce Türkmen müziğinin usta isimleri Haba ve İbrahim Rauf Terzi ile birlikte kaydettiği eserler sayesinde Kerkük’e gelmeyi dört gözle beklediğini vurgulayan sevilen sanatçı, “Uzun zamandır bu anı bekliyordum. O çalışmaların ardından Türkmen halkının bana olan ilgi ve sevgisi beni onlara daha çok bağladı. Daha önce buraya gelmiş ancak sahne alamamıştım. Ancak bu sefer en büyük hayalimi gerçekleştireceğim.” dedi.

 

Öte yandan İclal Akkaplan, bu özel davet için emeği geçenler başta olmak üzere tüm Türkmen halkına teşekkür ve sevgilerini iletti.

Akkaplan, bu akşam Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan Turan'ın riayetinde, Türkmen Sanatçılar Birliği’nin düzenlediği "Kerkük Sevdası" adlı müzik gecesi etkinliğinde sahne alarak dinleyenleriyle buluşacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.