TEBA

Ahmet Tuzlu, Erzurum halkını mest etti

MAGAZİN

Türkiye’nin Erzurum kentinde düzenlenen festivalde sahne alan ünlü sanatçı Ahmet Tuzlu, dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkenin 11 şehrinde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Erzurum’daki durağı Palandöken Kültür Yolu Festivali’nde ünlü TRT sanatçısı Ahmet Tuzlu ile İranlı Türkmen sanatçı Nevid Müsmir sahne aldı.

Türkmeneli müziğinin önde gelen isimlerinden Tuzlu, festivalin dördüncü gününde İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde Erzurumlular ile buluşarak sahnede okuduğu türkülerle dinleyenleri mest etti.

Konserde İranlı sanatçı Nevid Müsmir ile birlikte sahne alan Ahmet Tuzlu, “Altın Hızma Mülayim”, “Kerkük Zindanı”, “Kerkük’ten Çıktım Yola” ve “Ağlama Ceylan Balası” gibi Türkmeneli türkülerinin yanı sıra, İran’ın Türkmen bölgesine ait eserler de okudu.

 

 

 

Müsmir’in Tuzlu’ya saz çalarak eşlik ettiği ve sevilen parçaları yorumladığı konser büyük alkış topladı.

Ünlü sanatçı Tuzlu, konserde Erzurum’da bulunduğu için duyduğu mutluluğu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu coğrafya biz Kerküklülere çok tanıdık ve bilindik bir yer. Adeta ikinci vatanımız gibi. Kültürümüz, konuşmamız, duygularımız hep aynı. Siz bizleri anlıyorsunuz bizler de sizi. Bu çok önemli ve güzel bir duygu. Burada sizlerin karşısında olmak benim için ayrı bir mutluluk.“

Gece boyunca keyifli anlar yaşayan müzikseverler, konserin ardından sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.