TEBA

Abdurrahman Kızılay’ın yeğeni hayalini gerçekleştirdi

MAGAZİN

Irak’ın unutulmaz Türkmen sanatçılarından rahmetli Abdurrahman Kızılay’ın yeğeni olan Mehmet Subhi, hayallerinin peşinden koşuyor. Peki sizce amcası gibi sanatçı mı oldu? Evet ama pasta sanatçısı...

İki hayali vardı; birinin okulunu okudu, diğerini mesleği haline getirdi. Kerkük’ün önde gelen pastacılarından Mehmet Subhi, küçüklüğünden beri çalıştığı pastanede adeta sanat yapıyor.

Araba Makinesi Enstitüsü mezunu olan Subhi, küçük yaşta pastacılığa merak sarıp babasının kurduğu pastanede çalışmaya başlayarak bu mesleğe ilk adımını attı. Hızlı arabalara olan tutkusu onu Araba Makineleri Enstitüsü'nde okumaya itse de diğer hayali olan pastacılığı kendisine meslek seçti.

 

 

7 sene boyunca baklava ve kuru pasta ustalığı yaptıktan sonra 2012 yılında pastacılık konusunda ilk profesyonel eğitimini almak üzere Antalya’nın yolunu tuttu. Burada pastacılık ve çikolata ürünleri alanında eğitim gören Subhi, bir senenin ardından sırasıyla Beyrut’ta ve Sakarya’da eğitim aldı. 10 seneye aşkın bir süredir pasta şefi olan 39 yaşındaki Subhi, Kerkük’te çikolata ürünleri ile profesyonel bir şekilde uğraşan tek kişi olarak gösteriliyor.

“Pastacılık sanatı gün geçtikçe geliştiği için eğitim aldım"

 

 

Yurt dışında eğitim almasında rol oynayan etkenlerden bahseden Subhi, “Pastacılık sanatı her geçen gün daha çok gelişiyor. Ben kendimi geliştirmeyi seven bir insan olduğum için profesyonel bir şekilde eğitim alarak bu sanatı sürdürmek istedim.” diyerek mesleğine olan tutkusunu dile getirdi.

 

 

Şu anda çalıştığı pastanede birçok kişiye eğitim veren Mehmet şef, bu mesleği seven ve takdir eden herkese eğitim vermeye devam edeceğini vurguladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.