TEBA
2022-10-06 22:41:08

LİKE’li Mevlid Kandili

Abdulkadir Hacıoğlu

06 Ekim 2022, 22:41

Müslüman olarak elbette fahri kainat hazreti Muhammed’in Mevlid Kandilini kutlayacağız. Bunu yıllardır yapıyoruz ve yapacağız ama LİKE’li değil, atalarımızdan bize miras kalan şekilde bildiğimiz gibi ey Müslüman kardeşim.

Son günlerde mevlidi şerif ile ilgili sosyal medyada sık sık gördüğüm ilginç kutlamalar dikkatimi çekti. Birçok kimsenin evinde yaptığı ve üzerinde Muhammed yazan, mumla süslenen pasta resimlerini paylaştığını gördüm.

Bunu hangi akılla yapıyorsun anlamadım? Zaten daha önceki yazımda anlattığım gibi pastalı doğum günü kutlamalarının bizim toplumun kültürüyle hiçbir alakası yok. Yanılmıyorsam son 50 veya 60 yılda girdi bizim hayatımıza. Sen bunu nasıl Müslümanların peygamberi için yaparsın?? Hadi bilemedin ve iyi niyetle yaptın diyelim, sosyal medyada paylaşman ayrı bir kabahat.

Paylaşılan resimlerin ardından elbette ki sıra en heyecanlı bölüme geliyor “Benim paylaştığım ne kadar LİKE aldı?” merakı.

Biz, Hz. Muhammed ismi geldiğinde ardından “S.A.V” demek gerektiğini biliyoruz ama şimdi ise ardından LİKE geliyor galiba.

Ondan daha ilginç manzara ise futbol takımı tutar gibi ellerinde üzerinde “Ya Muhammed” yazan bayraklarla arabayla şehrin sokaklarında tezahürat eşliğinde gençlerin tur atması.

Ey Müslüman kardeşim sen eğer peygamberini seviyorsan ve Mevlid Kandili kutlamak istiyorsan otur evinde tespih çek salavat ver, Kuran-ı Kerim aç ve birkaç ayet oku. Sosyal medyada gösteriş yapmana lüzum yok.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.