TEBA
2022-07-08 23:29:45

Kendinizi yüceltin

Abdulkadir Hacıoğlu

08 Temmuz 2022, 23:29

İnsanoğlu kendine değer vermek için bazen değer vermediği insanların değersiz sözlerine önem vermemeli ve yoluna devam etmelidir. Bazen sağır olmak iyi gelir insana ve yüceltir insanı.

Hz. Ali’nin “Kendinizi göz yummakla yüceltin” diye güzel bir sözü var. Göz yummak değer kazandırır, her gelene cevap vermekse tam tersini yapar. Bazen bazılarının davranışlarına ve sözlerine değer vermemek kendinizi yüceltmek anlamına gelir. Size bunu en güzel biçimde ifade eden bir hikaye anlatacağım.

Bir gün bir hallaç (Pamuğun kabartması içi yay ve tokmak kullanılan eski bir meslek) bir eve pamuk kabartmak için girer ve işine başlar. Evde çalışırken ev sahibi başının ucunda durur. Hallaç çalışırken istemeden gaz çıkarır ve ev sahibi kadın bunu iyice duyar.

Hallaç çok mahcup olur, yüzü kızarır ve kendi kendine “Eyvah kadın beni duydu” der ve terler içinde çalışmaya devam eder.

Hallaç eli altındaki pamukların kabartmasını tamamlayınca ev sahibine “Bunlar tamam bacım. Kabartmak için başka pamukların var mı?” diye sorar.

Ev sahibi kadın çok akıllı bir kadındır. Adama “Amca bağır konuşunca kulaklarım sağır çok kısık duyuyorum” der. Kadın adamı mahcup etmemek için kendini sağır gibi gösterir ve hallaç içinden “Allah’a şükür sağırmış beni duymadı.” der ve sevinir.

Amaç bu, kendinize değer vermek bazen, bazılarının sözlerine bir gaz çıkardı deyip geçin ve doğru bildiğiniz yola devam edin.

Eğer tersine yaparsanız ve her gelenin sözünü dinlerseniz inanın ki hayat size çok zor olacak.

“Havlayan her ite taş atarsanız, taş altın kadar değerli olur.” sözünü kulağımıza küpe edelim.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.