TEBA

Vali Tatar: Bayramdan önce tüm sel mağdurlarına tazminat ödenecek

Irak

Duhok Valisi Ali Tatar, Ramazan Bayramı gelmeden önce tüm sel mağdurlarına tazminat ödeyeceklerini bildirdi.

Duhok Valisi Ali Tatar, Ramazan Bayramı gelmeden önce tüm sel mağdurlarına tazminat ödeyeceklerini bildirdi.

Vali Tatar, sel mağdurlarına nasıl tazminat ödeneceği ve hükümetin seli önleme planlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Tatar, "Sel hasarının boyutu çok büyük. Toplumun her kesiminden sevgili halkımıza bizimle işbirliği yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Şimdi pazarlık zamanı değil. Şehre hizmet etmek isteyen herkes nereye gideceğini biliyor." dedi.

Vali Tatar, "Yıkılma tehlikesi bulunan evler kaldırılacak ve sahiplerine devlet tarafından tazminat ödenecek.” ifadesinde bulundu.

"48 saat içinde sel mağdurlarına kalacak yer ayarladık ve onlara ev eşyası almaları için para verdik. Ramazan Bayramı gelmeden önce tüm sel mağdurlarına tazminat ödenecek.” diyen Tatar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yarın Duhok'un batı bölgelerinde etkilenen vatandaşlara tazminat ödenecek. Kentin doğu kesiminde ise hasarın boyutu büyük, temizlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından tazminat verilecek. Irak hükümeti Duhok'taki sel mağdurlarına herhangi bir yardımda bulunmadı, bizimle iletişime bile geçmedi.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.