TEBA

Vali Hoşnav: Sel oluşma ihtimali var

Irak

Erbil Valisi Umed Hoşnav, Erbil çevresinde sel oluşma ihtimaline karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Erbil Valisi Umed Hoşnav, Erbil çevresinde sel oluşma ihtimaline karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Hoşnav basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Başta Erbil olmak üzere Kürdistan Bölgesi'nde bu gece geç saatlerde şiddetli yağışlar başlayacak ve sel riski görülüyor.” dedi.

Selin önüne geçmek amacıyla yaz aylarından çalışmalara başladıklarını söyleyen Hoşnav, “Yaptığımız işleri de değerlendirdik ve işler çok iyi oldu, dolayısıyla sel riski bir ölçüde azaldı ancak son iki günde diğer ülkeler de yağışlardan etkilendi ve sel oluştu bu nedenle risk devam ediyor. Bu nedenle yağmur dalgası başta Erbil olmak üzere bölgeyi etkileyecek.” ifadelerini kullandı.

Erbil'de saat 3:00'ten sonra sel oluşma ihtimalinin olduğunu dile getiren Hoşnav, bir saat içinde 15 mm'den 20 mm'ye kadar yağmur yağma ihtimali olduğunu belirtti.

Sel oluştuğu takdirde vatandaşlardan sivil savunma ekiplerine yardımcı olmalarını isteyen Hoşnav, “Vatandaşların ilk yapması gereken ana elektrik hattını kapatmak. Daha sonra su baskını yaşanan mahallelerde vatandaşlar yüksek yerlere çıksınlar evlerinin ikinci katına çıksınlar, eğer evleri tek katlı ise çatı katına çıksınlar.” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.