TEBA

UNAMI'nin Irak'taki görev süresi uzatıldı

Irak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Birleşmiş Milletler Irak Misyonunun (UNAMI) görev süresini bir yıl daha uzatma kararı aldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Birleşmiş Milletler Irak Misyonunun (UNAMI) görev süresini bir yıl daha uzatma kararı aldı.

Konsey, gerçekleştirdiği son toplantıda oy birliğiyle UNAMI'nin Irak'taki görev süresinin 2023’e kadar uzatılmasına karar verdi.

Toplantıda, BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert’e Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) ve merkezi hükümet arasındaki sorunların çözümü için adımlar atması çağrısı yapıldı.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, dün sosyal medya hesabı Twitter’dan konuya ilişkin paylaşımda bulunarak, BMGK’ye UNAMI’nin görev süresini uzattığı için teşekkür etti.

IKBY Başkanı Barzani paylaşımında, şu sözlere yer verdi:

“UNAMI'nin görev süresini uzattığı için BM Güvenlik Konseyi'ne teşekkür ediyorum. Bağdat ve Erbil'in, Irak Anayasası ile uyumlu olarak, çözüm bekleyen tüm sorunları çözmek için düzenli ve yapılandırılmış diyaloga girme çağrısını memnuniyetle karşılıyorum.”

I thank the UN Security Council for extending UNAMI’s mandate, and welcome its call for Baghdad and Erbil to engage in regular and structured dialogue to resolve all outstanding issues, consistent with the Constitution of Iraq.

— Nechirvan Barzani (@IKRPresident) May 27, 2022
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.