TEBA

Umre fiyatları oldukça yükseldi

Irak

Ramazan ayının gelişiyle umre fiyatları oldukça yükseldi. Ramazan ayında umre ziyareti için belirlenen en düşük fiyat 1200 dolar oldu.

Ramazan ayının gelişiyle umre fiyatları oldukça yükseldi. Ramazan ayında umre ziyareti için belirlenen en düşük fiyat 1200 dolar oldu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Kervan Stuni, bugün yerel basında yaptığı açıklamada, "İki yıldır Suudi Arabistan hac ve umre ziyaretlerini düzenlemekle meşgul. Bu yıl bir deneme olarak elektronik bir platform kurdu. Otel rezervasyonları gibi tüm umre hizmetlerinin bu platform üzerinden sağlanması gerekmekte. Bu yöntemle bu ay umrenin tekrarını engellemeyi amaçlıyorlar." dedi.

Bir yıllık vizesi olanların bile Ramazan ayında iki kez umreye gidemeyeceğini belirten Sözcü Stuni, iki kere umre ziyareti gerçekleştirmek isteyenlerin platform üzerinden isimlerinin tespit edileceği ve kendilerine gerekli hizmetlerin sağlanmayacağını da sözlerine ekledi.

Sözcü Stuni, Suudi Arabistan'ın kararıyla umre ziyaretinin 15 günden fazla olmayacağını belirtti.

Geçen yıl Ramazan ayından sonra umre fiyatının yaklaşık 650 dolara düştüğünü kaydeden Stuni, bu yıl Ramazan ayında umre ziyareti için en düşük fiyatın 1200 dolar olduğunu vurguladı.

IKBY Hac ve Umre Bakanlığı Sözcüsü Stuni, ziyaretçilerin kalmak istediği otelin konumuna göre umre fiyatının değişeceğini de ifade etti.

Fiyatların yükselme nedeni de değinen Sözcü Stuni, "Ramazan ayı nedeniyle tüm İslam ülkelerinden insanların umre yapmak istemesi otel bulmayı zorlaştırdı ve fiyatlar yükseldi." açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.